Strefa Light - poradnia dietetyczna. Pomożemy Ci osiągnąć prawidłową wagę. Dietetyk Ozorków, dietetyk Chojna, dietetyk Gorzów.

Przepisy

Kruche ciasto ze śliwkami

Strefa Light - separator

Slaider - główny 2016-08-29

Kruche ciasto ze śliwkami i kruszoną

  • 250 g mąki
  • 125 g masła prawdziwego
  • 100 g cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • żółtko
  • 2 łyżki śmietany
  • 600 g śliwek węgierek

Z masła, mąki, cukru i proszku do pieczenia zagnieść kruche ciasto. Podzielić je na dwie równe części i do jednej z nich dodać śmietaną i wyrobić (dodać mąki jeżeli będzie za mokre). Część bez śmietany włożyć do lodówki a część ze śmietaną wyłożyć do formy na tartę, ponakłuwać widelcem i podpiec w piekarniku nagrzanym do 180⁰C przez ok. 15 minut. Po tym czasie na cieście ułożyć wydrylowane śliwki a następnie posypać je kruszonką z pozostałej części ciasta. Piec jeszcze ok. 35 minut.

Wartości odżywcze porcji 100 g

kcal

210

Białko [g]

4

Tłuszcze [g]

      12

Węglowodany [g]

25

Błonnik

2

 

ciasto

Najbardziej polecane

Strefa Light - separator
Chrońmy zdrowie dzięki kolorom

Chrońmy zdrowie dzięki kolorom

Strefa Light - separator

05.01.2015

czytaj więcej
Zachęcamy Klientów GS Ozorków do świadomych wyborów

Zachęcamy Klientów GS Ozorków do świadomyc...

Strefa Light - separator

22.08.2016

czytaj więcej
Dziennik spożycia żywności

Dziennik spożycia żywności

Strefa Light - separator

07.07.2016

czytaj więcej
Noworoczne postanowienia

Noworoczne postanowienia

Strefa Light - separator

01.01.2018

czytaj więcej

Zachęcamy do lektury naszych artykułów, w których znajdziecie ciekawe informacje na temat odżywiania, wpływu tego co jemy na nasze samopoczucie i nie tylko. Zapraszamy!!!

DOŁĄCZ DO NAS

Love it Join Us

Pobierz i prześlij dalej

Dziękujemy

Kontakt Gorzów

Jana Pawła II 82 i (Black Pearl Spa)

Poniedziałek 10.00-20.00

 

Kontakt Chojna

ul. Słoneczna 35

Środa 8.30-19.00
Piątek 8.30-15.00
 

Kontakt Ozorków

Plac Jana Pawła II 1/1

Poniedziałek 10.00-20.00
Środa 10.00-20.00
Piątek 10.00-20.00