Kasza pęczak z fasolką i duszonymi warzywami

Slaider - główny 2017-07-05
Kasza pęczak z fasolką i duszonymi warzywami
- 50 g kaszy pęczak lub bulgur
- Marchewka
- 200 g fasolki szparagowej
- Dwie łyżki oliwy
- ¼ główki białej kapusty
- Cebula
- Dwa ząbki czosnku
- Sól, pieprz
Kaszę ugotować. Obciąć końcówki fasolki, pokroić na mniejsze części i ugotować. Na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, dodać zszatkowaną marchewkę i wiórki z marchewki (można je zrobić np. obieraczką do warzyw). Podlać niewielką ilością wody, poddusić aż warzywa będą miękkie. Dodać kaszę, ugotowaną fasolkę, doprawić do smaku. Podsmażyć razem jeszcze 2-3 minuty.
Wartości odżywcze
kcal | 409 |
Białko [g] | 10 |
Tłuszcze [g] | 17 |
Węglowodany [g] | 61 |
Błonnik [g] | 13 |
Kasza pęczak z fasolką szparagową, dietetyk ozorków, dietetyk zgierz, dietetyk chojna, dietetyk gorzów, dietetyk gryfino