Omlet z zielonym groszkiem

Slaider - główny 2019-04-13
Omlet z zielonym groszkiem
- 2 jajka
- 4 łyżki zielonego groszku - 90 g (może być mrożony i ugotowany lub z puszki
- łyżeczka oliwy - 4 g
- pomidor lub kilka pomidorków koktajlowych
- dowolne świeże zioła: natka pietruszki, szczypiorek, koperek
Jajko rozmieszać, doprawić solą i pieprzem oraz ulubionymi ziołami. Do jajek dodać groszek. Na patelni rozgrzać oliwę, wlać masę jajeczną. Smażyć pod przykryciem na małym ogniu ok. 4 minuty a gdy się zetnie przełożyć na drugą stronę i piec jeszcze ok. minutę. Pomidory pokroić w kostkę lub w połówki (koktajlowe) ułożyć na jednej połowie omletu, ewentualnie dorpawić do smaku. Przykryć drugą połową i posypać ziołami.
Wartości odżywcze
kcal | 240 |
Białko [g] | 17 |
Tłuszcze [g] | 14 |
Węglowodany [g] | 12 |
Śniadanie, proste śniadanie, omlet, zielony groszek, dietetyk Ozorków, dietetyk Zgierz, dietetyk Chojna, dietetyk Gorzów, najpeszy dietetyk on-line