Brownie z fasoli

Slaider - główny 2020-11-06
Brownie z fasoli
- dwie puszki czerwonej fasoli - 480 g
- dwa banany - 200 g
- trzy łyżki miodu - 90 g
- 10 daktyli
- 10 suszonych śliwek
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki oleju rzepakowego - 30 g
- 5 łyżek kakao
- 4 jajka
Fasolę odsączyć i opłukać. Zblendować z daktylami, kakao, miodem i proszkiem do pieczenia. Dodać jajka, olej i banany i zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać pokrojone w kostkę suszone śliwki. Przelać do foremki 25x25 cm i piec w temperaturze 180⁰C przez 45 minut.
inspiracja
Wartości odżywcze porcji 100 g
kcal | 190 kcal |
Białko [g] | 7 |
Tłuszcze [g] | 6 |
Węglowodany [g] | 28 |
Błonnik | 5 |
prosty deser, proste ciasto, szybki deser