Nie głodź się jak chcesz schudnąć
Chcesz schudnąć skutecznie? Zapomnij o głodówkach.
Takie posiłki się je jak chce się schudnąć.
Duże i pożywne.
Proste w przygotowaniu.
Najeżone pełnowartościowymi składnikami.
Nie ma mowy o głodzie bo głód jest jednym z czynników, który powoduje, że nasza silna wola odpowiadająca za dobre, zdrowe wybory znacznie się osłabia.
Dlatego warto jeść regularnie i w odpowiedniej dla nas ilości abyśmy byli w stanie od rana do wieczora wytrwać w swoich żywieniowych postanowieniach.
Myślę, że teraz przy tym dostępie do informacji każdy z nas już wie, że aby skutecznie chudnąć należy wprowadzić długotrwałe zmiany – nie takie na tydzień czy dwa ale na miesiące a nawet lata.
I mam wrażenie, że w obecnych czasach to, że nie jemy w ciągu dnia nie wynika raczej z chęci obcinania kalorii za wszelką cenę ale z dwóch powodów:
- z braku czasu i zagonienia w codziennych obowiązkach
- z przekonania, że aby zjeść zdrowo należy przygotowywaniu
posiłków poświęcić mnóstwo czasu a przecież go nie mamy.
Oba te powody nie są nie do przeskoczenia o czym staram się Was przekonywać na co dzień proponując w swoich dietach proste, szybkie a czasami wręcz gotowe ze sklepowej półki posiłki.
Ile czasu zajęło mi przygotowanie tej sałatki?
Nie licząc gotowania jajek - bo biorąc pod uwagę, że warto wieczorem przygotować sobie plan posiłków ugotowałam je w tak zwanym między czasie – 8 minut.
Wieczorem szybki przegląd lodówki i ustalenie planu co z tego co jest w niej można przygotować a na drugi dzień chwilka i jest pyszne, sycące, pełne białka danie.
Jeżeli więc szukasz prostych inspiracji zapraszam Cię do zapoznania się z dietami w moim sklepie
A na zachętę przepis na szybki lunch
Sałatka z jajkiem i tuńczykiem
- 300 g dowolnych warzyw – sałata, ogórek, papryka, rzodkiewka, pomidor, cebula
- ½ puszki tuńczyka w sosie własnym – 65 g
- Dwa jajka ugotowane na twardo
- Dwie łyżki oliwy z oliwek lub nierafinowanego oleju rzepakowego – 15 g
- Sól, pieprz
Jajka ugotować. Ostudzić. Warzywa pokroić. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Na warzywach ułożyć jajka, tuńczyka, polać oliwą i doprawić do smaku.
Wartości odżywcze
Energia 385 kcal
Białko 29,9 g
Tłuszcze 26 g
Węglowodany 10 g