Nie głodź się jak chcesz schudnąć

Wpis z dnia 24.04.2023
Autor Małgorzata Wasiak

Chcesz schudnąć skutecznie? Zapomnij o głodówkach.

Nie głodź się jak chcesz schudnąć

Takie posiłki się je jak chce się schudnąć.

 

Duże i pożywne.

 

Proste w przygotowaniu.

 

Najeżone pełnowartościowymi składnikami.

 

 

Nie ma mowy o głodzie bo głód jest jednym z czynników, który powoduje, że nasza silna wola odpowiadająca za dobre, zdrowe wybory znacznie się osłabia.

 

Dlatego warto jeść regularnie i w odpowiedniej dla nas ilości abyśmy byli w stanie od rana do wieczora wytrwać w swoich żywieniowych postanowieniach.

 

Myślę, że teraz przy tym dostępie do informacji każdy z nas już wie, że aby skutecznie chudnąć należy wprowadzić długotrwałe zmiany – nie takie na tydzień czy dwa ale na miesiące a nawet lata.

 

 

I mam wrażenie, że w obecnych czasach to, że nie jemy w ciągu dnia nie wynika raczej z chęci obcinania kalorii za wszelką cenę ale z dwóch powodów:

 

  • z braku czasu i zagonienia w codziennych obowiązkach
  • z przekonania, że aby zjeść zdrowo należy przygotowywaniu

 

posiłków poświęcić mnóstwo czasu a przecież go nie mamy.

 

Oba te powody nie są nie do przeskoczenia o czym staram się Was przekonywać na co dzień proponując w swoich dietach proste, szybkie a czasami wręcz gotowe ze sklepowej półki posiłki.

 

Ile czasu zajęło mi przygotowanie tej sałatki?

 

Nie licząc gotowania jajek - bo biorąc pod uwagę, że warto wieczorem przygotować sobie plan posiłków ugotowałam je w tak zwanym między czasie – 8 minut.

 

Wieczorem szybki przegląd lodówki i ustalenie planu co z tego co jest w niej można przygotować a na drugi dzień chwilka i jest pyszne, sycące, pełne białka danie.

 

Jeżeli więc szukasz prostych inspiracji zapraszam Cię do zapoznania się z dietami w moim sklepie 

 

A na zachętę przepis na szybki lunch

 

Sałatka z jajkiem i tuńczykiem

 

  • 300 g dowolnych warzyw – sałata, ogórek, papryka, rzodkiewka, pomidor, cebula
  • ½ puszki tuńczyka w sosie własnym – 65 g
  • Dwa jajka ugotowane na twardo
  • Dwie łyżki oliwy z oliwek lub nierafinowanego oleju rzepakowego – 15 g
  • Sól, pieprz

 

Jajka ugotować. Ostudzić. Warzywa pokroić. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Na warzywach ułożyć jajka, tuńczyka, polać oliwą i doprawić do smaku.

Wartości odżywcze

Energia 385 kcal

Białko 29,9 g

Tłuszcze 26 g

Węglowodany 10 g

Newsletter

Zapisz się do newslettera i dowiaduj się na bieżąco o aktualnych okazjach.

Używamy cookies w celach funkcjonalnych, aby ułatwić użytkownikom korzystanie z witryny. Dowiedz się więcej o cookies.

Zamknij